torsdag 27 mars 2014

Angående bruket av "internationella språk."

"Arctic Survival " ett seminarie för nordnorska konstnärer.



Jeg mener att det å bruke norske navn på seminar ikke er å underkjenne noe sammenheng mellom nordnorske kunstnere og det som du kaller "den internasjonale kunstscenen." Hvis det er ett seminar for nordnorske kunstnere mener jeg att det er bedre å bruke norsk enn engelsk. Jeg mener att det ikke er noen som helst grunn for å bruke engelsk isteden for norsk i kommunikasjon mellom mennesker med norsk morsmål.


Det er dog viktig att vi kunstnere tør å gå inn i dypet i dette spørsmål. Det er nå nødvendig å tenke å fundere kring hvorfor man i dag mener att det kun er ett ( 1 ) språk, engelsk som kan og skal brukes i internasjonale sammenheng. ( og i nasjonale sammenheng der det kun er mennesker med ett annet morsmål !!! ) Det er trolig sånn att denne trend vill være tilstede en lengre tid fremover. Når man mener att det kun er det engelske språk som er godt nok å bruke når det er noe som er "internasjonalt" mener man også att den angloamerikanske kulturen er overlegen alle andre. Kun ved å bruke flere forskjellige språk i internasjonale sammenheng kan vi si vi har interesse av andre kulturer og måter å se verden på. Internasjonal betyr noe som skjer mellom nasjoner, og de aldre  fleste nasjoner i verden har andre språk enn engelsk som morsmål. Derfor går det utmerket å snakke skandinavisk eller våre skandinaviske språk skandinaver imellom og da er det i høyeste grad en internasjonal treff :) Internasjonal kommunikasjon på fransk kan brukes mellom mennesker fra Senegal, Frankrike, Belgia, Sveits, Elfenbenskysten, Haiti,  Algerie med flere nasjoner. Internasjonal kommunikasjon på tysk kan skje mellom folk fra Østerrike, Tyskland, Lichtenstein, Sveits, med flere. På spansk mellom folk fra nasjonene, Chile, Marokko, Argentina, Bolivia, Mexico, Guatemala, Cuba, Venezuela, Paraguay, Colombia med flere.

1 kommentar:

  1. Kun ved å bruke flere forskjellige språk i internasjonale sammenheng kan vi si vi har interesse av andre kulturer og måter å se verden på. Derfor er det ekstra viktig att vi kunstnere som vel er de som skal være i framkant gjør oss selve og andre oppmerksom på dette. Vänligen Mika. Tacksam för synpunkter på detta från er konstnärer.

    SvaraRadera