lördag 14 november 2009

Kulturen påverkar utvecklingen

"Kulturmiljön påverkar människors val"
"Kulturen har betydelse både för människors hälsa och samhällets utveckling. När riksdagsledamoten Anne Marie Brodén (M) presenterar regeringens kulturproposition blir hon snabbt engagerad. - Utan kulturen får vi ett annat samhälle, sa hon bland annat när Region Halland bjudit in till informationsträff om propositionen "Tid för kultur".

Jag konstaterar att man på de flesta håll i landet INTE är intresserade av att UTVECKLA byar och samhällen samt att gynna de där boendes hälsa. Då man koncentrerar sina kultursatsningar i städerna. I Varbergs kommun, är det inte bara en ny Ishall, en utbyggd simhall och satstning av kommuninnevånarnas pengar ( 290 miljoner ) till ett Järnvägstunnelbygge med en stationsplacering just i staden man lägger resurserna på utan även påbygget med en våning på biblioteket i staden för en beräknad kostnad av 63 miljoner.

3 kommentarer:

  1. Text med citattecken hämtat från dagens Hallands Nyheter.

    SvaraRadera
  2. Roligt Mikael att du bloggar om detta men har du försökt PÅVERKA någon beslutsfattare om det här genom att DIREKT skriva till dem och ge din uppfattning i frågorna.Det du skriver är bra och borde nå dem på något sätt då budgeten tas i morgon.

    SvaraRadera
  3. Mats Perstorp frågar på Fäjsbok ju om någon har synpunkter han ska till Riksdagen i morgon angående budgeten.

    SvaraRadera