torsdag 20 maj 2021

Jonas Langset Hustad:

Denne gutten får sagt det,

 

Nylig fikk en voksen mann bruke nasjonal sendetid til å være sint på 20 prosent av ei kjøttkake. Men FrP-politiker Ketil Solvik-Olsen var selv i regjeringen som bestilte en strategi for å kutte utslippene i Norge, og svaret fra fagfolka var blant annet å redusere kjøttforbruket. Når han da kaller dette for symbolpolitikk, er det fordi han nekter å forholde seg til virkeligheten når den ikke faller i smak.

Like virkelighetsfjerne er Høyre sine motorveiprosjekter. Man skulle jo tro at større veier gir bedre trafikkflyt, men forskning over flere tiår viser faktisk at trafikkorka bare blir verre. Når Høyre ignorerer forskningen, så er det meg og deg som må betale milliarder for å stå enda lenger i kø.
Senterpartiet vil redde norske bønder fra en stadig vanskeligere hverdag, men har ingen troverdig klimaplan. Faglige råd om å kutte bensinbruk, kjøttspising og oljeutvinning blir ledd vekk som om det har noe med kaffe latte å gjøre. Men resultatet blir at norske bønder må tåle mer flom, mer tørke og sesonger som er stadig mer på tverke for hvert år som går. Det går ikke an å le bort naturlovene, selv ikke for Trygve Slagsvold Vedum.
«Hva skal vi liksom leve av uten olja?» spør de andre partiene i TV-debatter. Men de har ingen svar på sitt eget spørsmål. Det er bra naivt, når vi nå er inne i siste kapittel av oljeeventyret vårt. MDG er et av få partier som har en plan for å investere i ny industri og skape arbeidsplasser for oljearbeidere som snart mister jobben sin. De oljevennlige partiene kjemper altså for fremtiden til oljeselskapene, men ikke arbeiderne deres.
Det er det samme om slipset ditt er rødt eller blått, politikk som fornekter virkeligheten er useriøs politikk. Jeg kommer til å stemme grønt til høsten fordi jeg ikke har tid til å vente på politikere som ignorerer den kunnskapen vi har.
Det går an å kjøre bil med øynene lukket, men bare frem til veien svinger.


MDG har lenge sagt at norsk oljeindustri må fases ut, og de har blitt latterliggjort igjen og igjen. Men MDG har hatt rett hele tiden, ikke fordi de er smartere enn de andre partiene, men fordi de har basert seg på vitenskap. Her er min tommelfingerregel: Når en politiker sier én ting, og fagfolk som har sjekket og målt sier noe annet, stol alltid på fagfolka. Men når MDG presenterer fagfolk sine råd blir de møtt med hånlatter, og det gjelder ikke bare i oljepolitikken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar