torsdag 15 augusti 2019

Några kommentarer jag skrivit till några som argumenterar mot mig.

Tekniska smarta lösningar utvecklar vi människor hela tiden. Det är en sida av oss som är positiv. :)Det går att odla komprimerat och effektivt. - Exempel på ideer som vi kommit fram till funkar är odling - på takterrasser till exempel. Smart att utnyttja ett befintligt tak ! Till detta , istället för att endast låta regnet falla på taket. :) Vi kan också bygga glasväggar och glasrum / utbyggnader, altaner, balkonger där det är goda odlingsförhållanden. Det finns hus som har växter klättrandes på väggarna utåt gatan. Man kan ha krukor inne i bostaden med olika ätbara växter. Man kan också grodda fröer. De är torra och tar liten plats i köksskåpet. Man kan upptill detta hämta in mycket god och nyttig mat från naturen, som kan lagras i bostaden. - Blåbär, lingon, hjortron, hallon, svamp med mera. Man kan vara med i ett jaktlag eller köpa in kött från någon som är det. Älg är både nyttigt och gott. Fågel smakar fint. - Man kan vara med i ett odlingslag, en matinköpsförening, ha kolonilott i närområdet samt äta enklare och sundare. Och det man inte kan ordna på annat vis, köper man i den lokala matbutiken. Man kan också få matlevernas till dörren nuförtiden. Sunda "påsar" eller lådor med fin-fina produkter. - Husen vi bygger nu och framöver ska gärna vara tillpassade för möjligheter för de boende, enligt ovan beskrivet. Detta oberoende om husen är låga, korta, runda, långa eller höga. 

Man kan skapa gröna tak, som samlar vatten och minskar risken för översvämningar, samt plantera blommor på taken, som är gynnsamt för insekter ( som är livsnödvändiga för oss ) ha solceller på alla hus, minimera energianvändning genom byggmetoder, ha inglasade ytor för sol-insläpp och odling av egna grönsaker. med mera....

Vi bör tänka om i hur vi planerar för framtiden. Så vi kan leva på ett långsiktigt ekologiskt hållbart vis. - Arkitektur och hur vi bygger våra bostäder är en springande punkt i detta.

Husen som byggs ska planeras så att de boende kan odla sin egen mat i största möjliga grad. - Det är positivt. Inget negativt med det. Det är nödvändigt att planera och bygga så. - Det är ingen motsättning i att bygga höga hus och samtidigt ge de boende möjlighet att odla i huset där de bor.


https://www.fremtidensby.no/fremtidens-by/fremtidens-byer-krever-smarte-bygg/?fbclid=IwAR3_nnQwFf_dmEvZMsfBA55pFUSOOBwOiP8pU12HCfTImya98m3JZtqO-RI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar