torsdag 14 februari 2019

Ellika Nyqvist Livchitz:


FÖRDOMAR OM ATT RESA MED TÅG I EUROPA
Dyrt, tar lång tid, är försenade och allmänt krångligt. I den här gruppen tycker ni nog inte det, men jag gissar att många av er möter liknande synpunkter i er omgivning.
1/ Under Globalrunners senaste tre längdskidresor till Schweiz och Italien som jag just har kommit hem från kostade tågresan Stockholm - Schweiz ett tusen kronor inkl platsbiljetter och liggvagn i 6 bäddskupé med frukost. Finns inga så billiga flygbiljetter till Schweiz enkel resa.
2/ Alla tåg i knappt en månad funkade perfekt. Alla (och de var många) som valde flyg på våra resor hade minst en försening på sin resa, tyvärr väldigt rejäla förseningar för en del. Jag kom till ex hem snabbare från Toblach i Italien än de som flög från Venedig pga enorma vägproblem och snö på Arlanda.
3/ Det är enkelt att boka och välja tåg. Det handlar mest om en vana känns det som, många är ovana att boka internationella tågresor. Första gången tar det lång tid, nästa går det mycket snabbare, osv.
4/ Det tar en dag och en natt till ex Italien från Stockholm, snabbare för skåningar, men de som flyger får lägga typ en hel resdag på att ta sig från dörr till dörr inkl alla transfers till och från flygplatser, köer, incheckningar, pass- och säkerhetskontroller, mm, mm. Tåget tar även en natt, men sova ska man göra nånstans och det gör man gott på NightJet, slipper gå upp i ottan och får frukost på sängen som ingår i biljetten.
Jag tror att det är dags att ändra tänket och slå hål på fördomar. Efter att ha tuffat genom Europa är du utvilad och full av inspirerande upplevelser, efter en flygning lätt less på flygplatser som ser likadana ut och du har inte sett mycket av det du passerat.
På #Globalrunners resa till Schweiz i början av mars för de som vill delta i landets största idrottsevenemang, Engadin Skimarathon 21 eller 42 km, åker samtliga resenärer tåg från Sverige 👍👍👍 På alla våra resor i Europa erbjuder vi tåg till de som vill istället för flyg, sedan flera år tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar