lördag 8 oktober 2016

Medlemsinformasjon.

Kjære medlem!
 
Denne uken åpnet kongen Stortinget igjen, vi fikk et gledelig oppsving på meningsmålingene, og regjeringen la frem sitt forslag til neste års statsbudsjett. Jeg kan konstatere at De Grønne i aller høyeste grad fortsatt trengs på Stortinget. 
Fem ulike statsministre har siden 1989 lovet oss konkrete klimatiltak for å sikre framtiden til barna våre. Samtlige har sviktet. Nå blir Erna Solberg den sjette  i rekken. Klimautslippene i Norge øker, mens de synker i våre naboland. Regjeringen hadde nå sin siste sjanse til å vise at de mener alvor med et grønt skifte i Norge.
Med dette budsjettet er vi fortsatt på stø kurs mot global oppvarming, mer forurensning, høyere materielt forbruk, nedbygging av matjord og tap av av urørt og uerstattelig natur.
 
På klimasiden mener Miljøpartiet De Grønne at statsbudsjettet blant annet burde ha inneholdt:
  • tiltak for å gjøre kollektivtransporten billigere, blant annet gjennom å kutte moms på billetter
  • penger til utbygging av hydrogen-, biodiesel-og elladestasjoner i hele landet
  • en sterkere utbygging av togtilbudet i hele landet
  • et klimabudsjett som viser hvor mye vi må kutte i hver enkelt sektor og hvor mye regjeringen faktisk kutter. En god modell finnes allerede i Oslo.
  • en langt kraftigere økning i drivstoffprisene. De Grønne har foreslått fem kroner til neste år. Disse pengene vil vi dele rett ut igjen til befolkningen, for eksempel gjennom skatteoppgjøret
     
Jeg tenker mye på hvilken verden barnebarna mine, Tiril og Trym, skal leve i. Den politikken vi utformer i dag, handler om hvordan vi kan trygge framtiden barnebarna våre eier.

En ny høst på Stortinget er i gang med et brak, og jeg gleder meg til å brette opp ermene og ta fatt. Tusen takk til alle dere som er med på laget, jobben blir mye enklere med dere i ryggen!


Grønn hilsen
Rasmus Hansson,
Stortingsrepresentant for De Grønne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar