torsdag 19 mars 2015

Omställning pågår.

Sundsvalls sjukhus inviger solcellsanläggning
Landstinget i Sundsvall inviger på onsdagen en solcellsanläggning på taket på Sundsvalls sjukhus. 930 kvadratmeter solceller har installerats för att producera förnybar el.
– Det här bara är början. Jag tror intresset för solel kommer att explodera de närmaste åren, säger Olle Bertilsson, miljöchef för Landstinget Västernorrland.

Elbusspremiär i Stockholm
Den 16 mars togs de första laddhybridbussarna i trafik på SL:s linje 73 i Stockholm. Totalt handlar det om åtta laddhybridbussar från Volvo som kommer drivas av el från vindkraft.

Kalmar satsar på biogas
Kalmar Energi satsar en miljon kronor i More biogasanläggning i Läckeby, där Kalmars hushållsavfall ska omvandlas till biogas.
– Vi vill bidra till att Kalmarborna även ska kunna transportera sig på ett hållbart sätt, inte bara få förnybar energi till sina hem, säger Anna Karlsson, vd på Kalmar Energi.

Uppfinning ger nytt hopp om vågkraft
En ny typ av vågkraftverk med svenska uppfinningar i botten kan ge ett genombrott för den svårbemästrade tekniken. Lättare och smartare teknik gör bojarna fem gånger så effektiva som andra kraftverk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar