onsdag 3 juni 2015

Grønn politikk. MDG de grønn på Sortland.

De Grønne vil gi det norske oljeeventyret en lykkelig slutt. Det vil si at nye grønne arbeidsplasser og inntektskilder skal utvikles i takt med at olje- og gassnæringen trappes ned. 
De Grønne ønsker å bruke eierskapet i statseide bedrifter og foretak aktivt for å føre en bærekraftig politikk. Vi ønsker blant annet å bruke Statoil og Statkraft som instrumenter for å satse på fornybare energikilder som vindkraft til havs og solenergi. Disse selskapene sitter på verdifull kompetanse som vil være viktig for overgangen mellom oljealderen og fornybarsamfunnet. De forvalter store verdier på vegne av fellesskapet. Da må de være en del av løsningen og ikke problemet.
Vi ønsker å legge til rette for grønn næringsutvikling i Vesterålen. Blant annet foreslår vi å lette vilkårene for etablering og drift av småbedrifter. Det gjøres ved å lempe på byråkratiske krav, og likestille skatte- og trygdeordningene for selvstendig næringsdrivende og arbeidstakere. Miljøpartiet de Grønne foreslår også å innføre samme minstefradrag for næringsinntekt som for lønnsinntekt.
For en fremtidsretta næringsutvikling, mener vi næringsinntekt bør skattlegges på samme vilkår som lønnsinntekt. Vi vil også frita de minste bedriftene og bedrifter i oppstartfasen fra arbeidsgiveravgift.
Det er også helt nødvendig å stimulere dagens unge til innovasjon og nytenking, og sette dem i stand til å gå inn i yrker som enda ikke er skapt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar