lördag 26 februari 2011

Masshypnosen fortsätter......

HR-consult ? "Jag brukar säga att jag jobbar som personalstrateg " sa kvinnan som hade jobbet som "HR" ( human resource ) stavas det så ? -- Mänskliga resurser. "Normal Hill Ladies Individual " Backhoppning för damer. "Nordic Milatary Training" anses förmodligen låta " chicare och käckare " ???? än: Nordisk militärträning ???????? -- SVENSKA ÄR BÄTTRE ÄN ENGELSKA I SVERIGE ---- " Lady Pure Colour " Farge fra det norske foretaget JOTUN!! Hvorfor engelsk i deres reklame i svensk tv ???? ............. " The torture never stops " är en av Frank Zappas låtar. -- Vi behöver lagar och regler som förbjuder den ensidiga engelskan i Sverige.

3 kommentarer:

  1. Det finns en svensk språklag från den 1 juli 2009. Den borde efterföljas. Framför allt slås fast att SVENSKAN är det OFFICIELLA språket i Sverige. Samt att man som svensk medborgare har RÄTT att bli tilltalad på det svenska modersmålet i Sverige. Språkrådet borde få ge svenska namn och benämningar som är de officiella svenska namnen för en massa ONÖDIG ENGELSKA som företag, organisationer och myndigheter idag använder, ofta I STÄLLET för svenska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -- Den som inte följde språkrådets officiella rekommenderade benämningar borde får böta. Gära kraftiga böter.

    SvaraRadera
  2. STATOIL Heroes of tomorrow, står det på reklambanderoller vid det pågående Världsmästerskapet inom skidsport i Oslo.

    Är det det statliga oljebolaget man åsyftar?

    Knappast hjältelikt att vilja borra upp oljeslattar vid i det fiskrika och känsliga området kring Lofoten, Vetserålen och Senja.

    SvaraRadera