söndag 19 november 2023

Mest grönt. MYCKET mest grönt !



Oluf Borbye Pedersen: "Vi äter mycket sällan kött från fyrbenta djur, det vill säga kor, grisar och lamm, eftersom tarmbakterierna omvandlar köttets innehåll av kolin och L-karnitin till trimetylalaminoxid, som orsakar blodproppar i hjärnan och hjärtat." --- "Dessutom visar laboratorieförsök att socker- och fetthaltig mat skapar inflammation i kroppens alla organ, inklusive hjärnan, vilket bland annat resulterar i trötthet och koncentrationssvårigheter." ------"När vi äter en övervägande växtbaserad kost producerar tarmmikrobiomet tusentals olika molekyler som skyddar oss från att utveckla omkring 30 olika ärftliga folksjukdomar." ----"Om det bränsle vi däremot erbjuder mikrobiomet är sött, fett och rikt på kött från fyrbenta djur, ändrar den interna kemifabriken sin produktion till en mängd ämnen som framkallar inflammation och hämmar produktionen av ett antal signalsubstanser som bland annat påverkar vårt psyke och hjärnbiologi.
- Om du skulle ge läsarna ett konkret råd om vår kost opch hälsa, vad skulle det i så fall vara?
Ät ekologiskt grönt, grönt och ännu mer grönt. Minst 30 olika grönsaker och bär per vecka. Det finns ingen övre gräns."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar