Kjøttproduksjonen har stadig blitt
mer og mer "effektivisert"
og mengden kjøtt vi spiser, har økt kraftig.
På 1960-tallet spiste man kjøtt en gang i uken,
- i dag spiser vi kjøtt hver eneste dag.
- Dyrefabrikkene i kjøttindustrien
har dyr innesperra i bygninger uten vinduer,
og dyrevelferden har blitt verre.
- Det går helt fint å leve et sundt liv uten å spise kjøtt.
Hvis man vil spise kjøtt
anbefales sterkt å IKKE spise kjøtt fra dyrefabrikker,
- de dyr som har det verst er kyllinger og griser.
- Kjøtt som kan anbefales er:
1. Reinsdyrkjøtt
2. Villkjøtt, for eksempel elg.
3. Norsk sau - og lammekjøtt.
- Konklusjon: Dagens kjøttproduksjon og forbruk,
er et større problem enn et vegetarisk kosthold.
Vi nordmenn spiser mer kjøtt enn det som er bra for helsa vår.
– Kjøttforbruket vårt har mer enn doblet seg siden 1950-tallet og økt med hele 50 prosent bare siden 1990. Dette fører til økt fare for både kreft og hjerte- og karsykdommer.
– Likevel brukes det millioner av kroner på statssponset kjøttreklame gjennom Matprat – fronten til Opplysningskontoret for kjøtt og egg. Den samme gjengen lager også skolebøker og nettressurser for barn.
Bra for helsen, bra for klima og bra for dyrene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar