söndag 24 september 2023

Bevissthet kring kjøtt.

Kjøttproduksjonen har stadig blitt 

mer og mer "effektivisert" 

og mengden kjøtt vi spiser, har økt kraftig. 

På 1960-tallet spiste man kjøtt en gang i uken, 

- i dag spiser vi kjøtt hver eneste dag. 


- Dyrefabrikkene i kjøttindustrien 

har dyr innesperra i bygninger uten vinduer, 

og dyrevelferden har blitt verre. 


- Det går helt fint å leve et sundt liv uten å spise kjøtt. 

Hvis man vil spise kjøtt 

anbefales sterkt å IKKE spise kjøtt fra dyrefabrikker, 

- de dyr som har det verst er kyllinger og griser. 


- Kjøtt som kan anbefales er:

1. Reinsdyrkjøtt 

2. Villkjøtt, for eksempel elg. 

3. Norsk sau - og lammekjøtt. 


- Konklusjon: Dagens kjøttproduksjon og forbruk, 

er et større problem enn et vegetarisk kosthold.


Vi nordmenn spiser mer kjøtt enn det som er bra for helsa vår.

– Kjøttforbruket vårt har mer enn doblet seg siden 1950-tallet og økt med hele 50 prosent bare siden 1990. Dette fører til økt fare for både kreft og hjerte- og karsykdommer.
– Likevel brukes det millioner av kroner på statssponset kjøttreklame gjennom Matprat – fronten til Opplysningskontoret for kjøtt og egg. Den samme gjengen lager også skolebøker og nettressurser for barn.

Bra for helsen, bra for klima og bra for dyrene.
Vi trenger kort og godt en mat-revolusjon. Vi skal nok fortsette å spise kjøtt, men i mindre mengder. Når maten vi produserer og spiser er så dårlig for vår egen, dyras og planetens helse, er det åpenbart en oppgave for myndighetene å tilrettelegge for gode, sunne og miljøvennlige matvalg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar