Stadig flere aktører i Nord-Norge har innsett verdien av lokale råvarer.
I Sortland kommune og nærområder har vi mange gode eksempler:
Inga Sami Sida, Boazovázzi, Viltkroa, Grillo, Sigerfjord Ishavsrøye, Bø Gårdsslakteri,
Den Sorte gryte, Eldhusbakeriet, Ekspedisjon med flere.
Astrid og Oddbjørn Olsen på Kjerringøy satser på å utvikle tradisjons-mat basert på en økologisk og bærekraftig utvikling.
" - Målet vårt er samarbeide med naturen. Spille på lag med jorda, jobbe i takt med skaperverket.
I en tid hvor stadig flere utvikler matallergier og intoleranser, er ekte mat ren helsebot.
Kunstige tilsettingsstoffer er bannlyst sier Astrid og Oddbjørn.
Det handler også om å koble det lokale mot det globale. Det betyr igjen at når de serverer gjesten kaffe, så er den basert på økologisk produksjon og en del av "fair-trade"-systemet. - Vi føler et sterkt fellesskap med bønder og matprodusenter i andre deler av verden.
Vi prøver hele tiden å skape en motvekt til ferdigmat og raske løsninger som er dårlig både for kroppen og jorda som økosystem, sier Astrid og Oddbjørn. " ( Sitat fra BBL-magasinet. )
Miljøpartiet De Grønne vil gi støtte og stimulere til at flere gründere ( for det er jo det det er ) starter opp virksomheter med lokal matproduksjon. Vi vil ha et livskraftig lokalsamfunn basert på lokale ressurser.
Tenk nytt - Vær kreativ - Stem grønt.
Mika Gaunitz Renard, Miljøpartiet De Grønne, Sortland.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar