fredag 11 september 2015

Forskningsdagene i Nordland 16 - 27 september 2015. Tema: MAT.

På parti med naturen.

Kortreist mat øker i popularitet, nærhet til råvarene blir stadig viktigere.
Stadig flere aktører i Nord-Norge har innsett verdien av lokale råvarer.
I Sortland kommune og nærområder har vi mange gode eksempler : 
Inga Sami Sida, Boazovázzi, Viltkroa, Grillo, Sigerfjord Ishavsrøye, Bø Gårdsslakteri, 
Den Sorte gryte, Eldhusbakeriet, Ekspedisjon med flere.
Astrid og Oddbjørn Olsen på Kjerringøy satser på å utvikle tradisjons-mat basert på en økologisk og bærekraftig utvikling.
" - Målet vårt er samarbeide med naturen. Spille på lag med jorda, jobbe i takt med skaperverket. 
I en tid hvor stadig flere utvikler matallergier og intoleranser, er ekte mat ren helsebot.
Kunstige tilsettingsstoffer er bannlyst sier Astrid og Oddbjørn.
Det handler også om å koble det lokale mot det globale. Det betyr igjen at når de serverer gjesten kaffe, så er den basert på økologisk produksjon og en del av "fair-trade"-systemet. - Vi føler et sterkt fellesskap med bønder og matprodusenter i andre deler av verden.
Vi prøver hele tiden å skape en motvekt til ferdigmat og raske løsninger som er dårlig både for kroppen og jorda som økosystem, sier Astrid og Oddbjørn. " ( Sitat fra BBL-magasinet. )
Miljøpartiet De Grønne vil gi støtte og stimulere til at flere gründere ( for det er jo det det er )  starter opp virksomheter med lokal matproduksjon. Vi vil ha et livskraftig lokalsamfunn basert på lokale ressurser.

Tenk nytt - Vær kreativ - Stem grønt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar