Velg frukt og grønt fremfor kosttilskudd
Berit Nordstrand, som er lege og forfatter, samt blogger om mat og helse på fraiva.no, forteller til KK.no at det er bedre å få i seg antioksidanter gjennom mat enn kosttilskudd, da de biologiske aktive stoffene i mat har forsterkende effekt på hverandre.- De forskjellige fargene og smaksstoffene i frukt, bær, grønnsaker, urter og krydder representerer antioksidanter med ulike egenskaper. Disse virker sammen med plantestoffer, vitaminer og mineraler fra de samme råvarene, og skaper synergieffekter i kroppen.
- Derfor vil en antioksidant i sin naturlige sammenheng i et bær eller i en grønnsak virke bedre enn om du tar dem ut av sin sammenheng i form av kosttilskudd. Det finnes mye dokumentasjon om positive helseeffekter av å spise masse grønnsaker, bær og frukt. Disse effektene er nok helt klart et resultat av et samvirke av både vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre plantestoffer - og ikke en effekt av antioksidanter alene.
Vi vil med andre ord aldri kunne klare å etterligne den positive effekten et antioksidant-rikt kosthold har på helsen vår ved å ta antioksidanter i form av tilskudd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar